VAC терапія для загоєння ран

У зв'язку з російсько-українською війною лікування вогнепальних ран набуло характеру актуальної проблеми. 

Поранені вимагають комплексного лікування з використанням сучасних методів-підходів, одним з яких є вакуумна терапія ран (VAC терапія) у поєднанні з іншими лікувальними технологіями.

VAC-therapy (Vacuum-assisted closure) або терапія негативним тиском — сучасна методика лікування, що значно покращує процес загоєння ран та опіків на всіх стадіях: зменшує набряк, сприяє посиленню місцевого кровообігу, знижує рівень мікробного інфікування, призводить до відносно швидкого зменшення та скорочення терміну загоєння рани.

Ефективність терапії ран негативним тиском доведена у багатьох військових конфліктах. Під час американо-британської операції «Нескорена свобода» в Афганістані в березні 2003 року близько 46% ран лікувалися негативним тиском, а вже у вересні 2003 року метод використовували більш ніж 90% госпіталізованих з бойовими травмами.

VAC-система NP-100 - взірець сучасного обладнання для загоєння ран, який складається з трьох основних модулів:

  • Модуль-компресор для створення негативного тиску;
  • Контейнер для збору ексудату;
  • Вакуумна пов’язка (гідрофільні поліуретанові губки розміром пор 400–600 мкм з адгезивним покриттям)

Вакуумні пов’язки (перев’язувальний набір) та контейнер розраховані для одноразового використання одним пацієнтом. Середня тривалість застосування однієї пов’язки складає 1–3 доби.

Компактні та малогабаритні розміри системи дозволяють використовувати її як в госпіталях, так і на всіх етапах медичної евакуації.

VAC-система NP-100 - сучасна методика лікування ран та опіків.